Csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással

Csirkés-cukkinis cannelloni recept
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés/főzés
    20 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 904

A cannelloni receptek az igazi olasz eredeti receptek egyike. Ez a recept, amit itt megosztok, a csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással, egy saját összeállítás, ami több szempontból is eltér az eredetitől. Az összetevőkben és a mártásban is mást használok.

A recepthez szükség lesz a velouté mártást is elkészíteni. Ha esetleg laktózérzékenységed van, vagy szeretnél csökkentett gluténtartalmú velouté mártást, akkor kattints ide. Ebben a receptben adok néhány hasznos tanácsot mindehhez. Természetesen a tésztánál is figyelj, hogy legyen gluténmentes.

Ami tölteléket illeti, én mindenképp csirkemellfilét ajánlanék, ahogy én is használtam. Ha már mindenképp a sertés, vagy marhahúst részesíted előnyben, akkor viszont darálthúst használj inkább.

Az igazság az, hogy szerintem ez a recept, nem a legegyszerűbb csőben sült ételek egyike. Viszont a változatosság érdekében mindenképp megéri felvenni a recepttáradba és néha napján színesíteni a hétvégi menüsort.

Akkor nézzük is lépésről lépésre, hogyan készül a csirkés-cukkinis cannelloni 😊.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    Kezdésként készítsd elő a hozzávalókat. A csirkemelleket, vöröshagymát és a szalonnát vágd apró kockákra, a cukkinit pedig julienre (gyufa formára).

    Lépés 2

    Második lépésben készítsük el a velouté mártást, azaz fehérmártást. Az elkészítése nagyban hasonlít a bechamel mártáséhoz. Először is olvaszd fel a vajat egy lábasban.

    Lépés 3

    Keverd el benne a lisztet.

    Lépés 4

    Engedd fel a csirkealaplével, keverd simára és tedd félre.

    Lépés 5

    Most a töltelék elkészítése következik. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd le az apróra vágott szalonnát és a csirkemellet. Ízesítsd sóval, borssal és amikor kifehéredett a hús, tedd félre egy keverőtálban későbbi felhasználásig.

    Lépés 6

    Egy másik serpenyőben fonnyaszd meg a finomra aprított hagymát, majd add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és párold puhára.

    Lépés 7

    A párolt hagymás-cukkinis keveréket adagold a keverőtálban félretett szalonnás csirkéhez.

    Lépés 8

    Ízesítsd sűrített paradicsommal és szójaszósszal, amennyiben szükséges sóval, borssal is.

    Lépés 9

    Majd adj hozzáa 100 ml velouté mártást és alaposan keverd össze. Ez lesz a cannelloni tölteléke.

    Lépés 10

    A cannellones tészta előkészítéséhez kövesd az általad választott termék útmutatóját. A tésztalapokat (amennyiben ezt használsz) töltsd meg az elkészített töltelékkel és göngyöld fel. Ha kész cső formájú tésztát használsz, akkor egyszerűen egy teáskanál segítségével töltsd meg a csöveket.

    Lépés 11

    Ezt követően helyezd a tésztát tűzálló tálba.

    Lépés 12

    Öntsd le a maradék velouté mártással.

    Lépés 13

    Hintsd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 180 Cº fokon 20 perc alatt süsd készre.

    Conclusion

    Ne aggódj, ha nem lesznek túl szabályosak a rudacskáid, attól még az íze és az összhang el fog mindenkit varázsolni :).Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük